UA / RU
Підтримати ZN.ua

Еквадор першим із членів ОПЕК почав видобувати нафту собі в збиток

Еквадор є передостанньою країною ОПЕК за обсягами видобутку нафти.

Президент Еквадору Рафаель Корреа заявив, що його країна отримує лише 30 дол за барель нафти, в той час як витрати на виробництво в середньому коштують близько 39 дол, передає Bloomberg.

"Ми переживаємо дуже важкий рік через значний спад цін на нафту", - сказав президент Еквадор.

Слова Корреа прозвучали після того, як кілька членів ОПЕК, в тому числі Лівія і Алжир, заявили про необхідність проведення екстреної зустрічі членів організації для обговорення дій в умовах падіння цін на нафту.

Еквадор є передостанньою країною ОПЕК за обсягами видобутку "чорного золота" – у липні щоденний видобуток становила 538 тисяч барелів на добу.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро припустив, що венесуельська експортна нафта подешевшає до 30 дол і менш за барель, і сказав, що шукає компромісу з ОПЕК і Росією про стабілізацію цін, яку порівняв з дивом.

Світова ціна на нафту Brent падала нижче 43 доларів за барель напередодні у вівторок 25 августа у порівнянні з $ 100 рік тому, на тлі надлишку на ринку. Деякі аналітики пророкували падіння американської нафти, ціна на яку склала $ 39,31, до рівня $ 30 і нижче.

Раніше зазначалося, що Росія, Венесуела та Іран понесуть колосальні втрати через падіння ціни на нафту. Висока вартість "чорного золота" підігріла геополітичні амбіції трьох країн, які найбільше залежні від експорту нафти.