UA / RU
Підтримати ZN.ua

Експерт спрогнозував, якими будуть ціни на бензин та автогаз у 2022 році

Виходячи із існуючих тенденцій, ціни зростуть.

Спрогнозувати ціни на бензин, дизпаливо та автогаз, які будуть у 2022 році в Україні, складно. Оскільки вони залежать від багатьох факторів, як мінімум, від світових цін на нафтопродукти та курсу валют. Але з огляду на поточні тенденції – ціни зростатимуть. Про це розповів директор Консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн у коментарі "Фактам".

"Виходячи з ціни нафти 80 доларів за барель та прогнозного курсу 28,05 грн за долар, гранична ціна літра бензину А-95 у 2022 році складе близько 32,8 грн (сьогодні – 30,2 грн), дизпалива – 31,24 грн (сьогодні – 29,44 грн), автогазу – до 20 грн (сьогодні – 19,06 грн)”, – каже Куюн.

Проте корективи можуть внести й інші чинники. Наприклад, пандемія коронавірусу.

"Пандемія перекреслила всі прогнози нафтових цін і підходи до них. До цього додається безліч внутрішніх чинників. Адже в українській економіці багато залежить від того, яким буде врожай, якими будуть ціни на руду та прокат, чи нападе Путін, чи продовжить божеволіти ціна на газ. Від усього цього і залежатиме у 2022 році вартість пального на заправках", - резюмував аналітик.

Читайте також: «Укравтодор» шукає підрядника, щоб освоїти рекордну суму грошей на будівництві Великої кільцевої дороги довкола Києва

Як писало ZN.UA , проект «Рейтинг. Бізнес в офіційних цифрах» опублікував оперативні дані щодо сплати податків мережами АЗС за дев'ять місяців 2021 року. У своїй статті – «Королі та блазні-2: як платять податки мережі АЗС у 2021 році»   Сергій Куюн, директор ТОВ "Консалтингова група А-95", проводить короткий аналіз цих захоплюючих даних.