UA / RU
Підтримати ZN.ua

Експерт пояснив, чому подорожчала цибуля в Україні

Цибулю завозять з інших країн.

Через військове вторгнення РФ в Україні зростають ціни на продукти. Зокрема подорожчав один з овочів, що входить у борщовий набір – цибуля.

Член економічного дискусійного клубу Олег Пендзин в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів, що стало причиною подорожчання цибулі. Про це пише УНІАН.

Він зазначив, що в Україні з квітня минулого року поставлялася імпортна цибуля.

Читайте також: Ціни на продукти: в Україні стрімко подорожчала морква

"Традиційно 35% української цибулі – це була Херсонщина, цього року вона не прийшла. Знову ж таки, ми мали сезонні коливання цін, і завжди десь на початку квітня з Туркменістану в Україну йшла імпортована цибуля. Цього року вона точно не піде, насамперед тому, що раніше ці постачання йшли транзитом через територію країни-окупанта", – сказав експерт.

Пендзин додав, що зараз основними експортерами цибулі в Україну є Польща та Єгипет. Планувалось також закуповувати цей овоч в Туреччині, але зараз ця країна закрила експорт продовольства через стихійні лиха.

"В них там (в Єгипті – ред.) закінчується збір врожаю і, я думаю, це трохи знизить ціну. Але коли ми порівнюємо, то ціна значно зросла – в 2,5 раза", – резюмував він.

Раніше ми писали, що в Україні зросла ціна на білокачанну капусту. Експерти повідомляють, що в країні є високий попит на неї, тоді як запаси цієї продукції в господарствах виснажені.