UA / RU
Підтримати ZN.ua

Економіка Росії "вщент знівечена", відлік часу завершується - дослідження Єльського університету

Дослідження є першим комплексним» аналізом російської економіки з початку війни в Україні.

Думка про те, що у протистоянні заходу та Росії санкції руйнують перш за все західну економіку, а російська економіка є стійкою і навіть починає відновлюватися, груетується на нерозумінні того, як насправді тримається російська економіка в умовах відтоку понад 1000 глобальних компаній і міжнародних санкцій.

Про це йдеться в дослідженні Єльського університету, яке показує , що насправді російська економіка «вщент знівечена» і відлік часу до повного краху економіки Росії завершується.

Дослідження є «першим комплексним» аналізом російської економіки з початку війни в Україні.

Головні висновки науковців Єльського університету:

Як наголошується в дослідженні, деякі експерти та політики на Заході висловлюють занепокоєння, що санкції не впливають на Росію настільки, щоб виправдати шкоду, яку вони завдають тим, хто їх застосовує. 

Однією з причин цього, йдеться в дослідженні, є те, що Кремль «відбирає тільки найсмачніше» у своїх економічних звітах, «видаляючи несприятливі показники, та публікуючи лише ті, які є більш сприятливими».

Загальний висновок дослідження - російська економіка «вщент знівечена» західними санкціями та масовим виходом міжнародних компаній.

Нагадаємо, час від часу на Заході лунає критика західних санкцій. А прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан закликає до нової стратегії.

Зокрема, Орбан неодноразово робив заяви на кшалт, що Європа "вистрілила собі в легені" санкціями проти Росії, а також - що санкції проти Москви не спрацювали.

На цьому тлі Росія постійно постійно намагається схилити Україну до проведення переговорів.