UA / RU
Підтримати ZN.ua

Економічний безвіз та Ukraine Facility: Гетманцев розказав, до чого готуватися в найближчі роки

Поточний тиждень став знаковим для України.

Цього тижня Європейський Союз прийняв кілька важливих рішень щодо подальших відносин з Україною: 13 травня – про продовження на рік «економічного безвізу», 14 травня – про повноцінний запуск Ukraine Facility. Про те, що це означає для України розповів голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев ("Слуга народу").

«Слідом за державами Західних Балкан ми вступаємо у реалізацію чотирирічного плану, який має впритул наблизити нас і наших друзів до повноцінного членства у ЄС… Паралельно відбуватиметься процес офіційних перемовин, відкриватимуться та закриватимуться переговорні глави – і нам дуже важливо, щоб обидва ці треки рухались дуже динамічно та енергійно», - зазначив він у соцмережах.

Він нагадав про основні вимоги та параметри Ukraine Facility:

Читайте також: Посол ЄС назвала реальну дату приєднання України до Євросоюзу

Євгеній Редзюк зазначає, що Україна вдячна ЄС за довгострокову програму підтримки Ukraine Facility, але закладені у неї механізми фінансування викликають певні питання. Чому, наприклад, кредити переважають над грантами, а фінансування регіональних потреб неспівмірно менше за кошти на загальні потреби? Як працює Ukraine Facility  читайте у матеріалі «Шість питань до програми Ukraine Facility».