UA / RU
Підтримати ZN.ua

Економічна мобілізація для бізнесу: у Раді пропонують зміни

На бізнес хочуть перекласти тилові функції Сил оборони.  

Паралельно з економічним бронюванням в Верховній Раді планують запровадити економічну мобілізацію для бізнесу. Про це розказав народний депутат Ігор Марчук (Слуга народу), голова підкомітету з питань взаємодії держави й бізнесу та інвестицій.

"Поряд з економічним бронюванням частковою альтернативою може слугувати економічна мобілізація… Економічна мобілізація – це коли через механізм трудової військової повинності бізнес із залученням своїх ресурсів надає необхідні послуги та виконує роботи в тих сферах, в яких бізнес володіє більшими компетенціями та ефективністю, аніж військові. Для прикладу, такі сфери, як: закупівлі, логістика, procurement-менеджмент, медичне обслуговування, ремонт техніки, ІТ-сфера, будівництво фортифікацій, побутове обслуговування, діловодство, HR тощо", – сказав він.

На його думку, це дозволить зменшити претензії до економічного бронювання, заощадити кошти державного бюджету та вивільнить частину військових для інших, важливіших завдань. 

Читайте також: Кабмін змінив порядок бронювання військовозобов'язаних українців

Раніше повідомлялось, що Кабмін має намір підвищити окремі податки з метою наповнення бюджету. Про це заявив голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.