UA / RU
Підтримати ZN.ua

Два міністри не підтримали проект держбюджету-2021

Степанов зажадав збільшити витрати на охорону здоров'я до 5% ВВП.

Кабінет міністрів сьогодні, 14 вересня, розглянув проект держбюджету на 2021 рік, який підготував Мінфін. Джерела ZN.UA розповіли, що проект головного фінансового документа України не підтримали два міністри: міністр охорони здоров'я Максим Степанов і глава Мінекології Роман Абрамовський.

При цьому Абрамовський аргументував свою позицію тим, що проект держбюджету передбачає нуль гривень на природоохоронні заходи.

Щодо Степанова, то він зажадав на фінансування охорони здоров'я в період пандемії коронавирусу 5% валового внутрішнього продукту (ВВП). За його словами, у державному бюджеті з «дутими доходами» передбачено лише 4,2 ВВП.

Як передають джерела, міністр охорони здоров'я запитав під час засідання Кабміну про те, як українцям вирішувати проблеми, і припустив: «За свій рахунок?»

Після цього прем'єр-міністр Денис Шмигаль відповів: «Доведеться».

Потім Степанов відповів: «Так вийдіть і скажіть їм про це».

Пізніше прессекретар Шмигаля Ольга Куришко прокоментувала новину, заявивши, що наведеного у новині діалогу між Шмигалем та Степановим не було. За її словами, "ані не дослівно, ані в загальних рисах слова, які приписуються прем’єр-міністру не звучали". Також вона запевняє, що закликів Степанова, про які говорить джерело, під час засідання Уряду не було.

Читайте також: Проект держбюджету-2021 передбачає закупівлю 100 пасажирських вагонів для «Укрзалізниці»

Повідомлялося, що Кабінет міністрів затвердив проект закону про держбюджет України на 2021 рік.

Мінфін не приводив консультації з депутатами Ради при підготовці проекту держбюджету на 2021 рік. Про це заявив голова парламентського комітету з питань фінансів, депутат фракції "Слуга народу" Данило Гетманцев.