UA / RU
Підтримати ZN.ua

ДТЕК став найбільшим приватним інвестором за час повномасштабної війни

Основна частина грошей спрямовується на відновлення ТЕС.

Найбільшим приватним інвестором в Україні з початку повномасштабного вторгнення Росії стала компанія ДТЕК Ріната Ахметова. Вона інвестувала 41,2 млрд грн, йдеться у рейтингу видання NV.

“Українські компанії найбільше вкладають коштів у розвиток власного бізнесу після початку великої війни. Лідер рейтингу NV Топ-50 найбільших інвесторів за час великої війни — компанія ДТЕК інвестувала 41,2 млрд грн”, – йдеться в рейтингу.

Читайте також: Після повномасштабного вторгнення РФ підприємства Ахметова передали допомоги ЗСУ та цивільним на 10 млрд грн

Як повідомив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко, основна частина грошей спрямовується на відновлення ТЕС, які були пошкоджені в результаті російських ударів.

За словами гендиректора, стратегічне завдання компанії – це будівництво нової зеленої генерації, яка підвищить стійкість української енергосистеми. Також компанія вкладає у розвиток клієнтських сервісів та запровадження технологічних рішень, які дозволять покращити якість послуг для клієнтів.

Раніше повідомлялось, що за час повномасштабної війни ДТЕК інвестував 17 млрд грн у вуглевидобуток для стабільності енергосистеми.