UA / RU
Підтримати ZN.ua

DTEK Ахметова отримала нафтогазову площу, в яку інвестував "Нафтогаз"

"Нафтогаз" вклав в Будищансько-Чутівську ділянку 750 млн грн.

Компанія "Нафтогазгеологоразведка", яка входить до складу групи DTEK Ріната Ахметова, виграла аукціон на отримання спеціального дозволу на користування надрами Будищансько-Чутівською площею в Полтавській області. Про це свідчать дані Prozorro, пише liga.net.

Відзначається, що права на користування передані на 20 років. Компанія заплатила за лот 650 млн грн. Однак досліджувала ділянку інша компанія, яка запропонувала на 500 тис грн менше - "Укргазвидобування", що входить до групи "Нафтогаз України".

Після публікації результату аукціону "Нафтогаз" заявив про збитки, що отримані при освоєнні площі.

"За п'ять років, з кінця 2011 року, компанія інвестувала в освоєння Будищанська-Чутівської площі 750 млн грн. Висока рекордна ціна, при якій була продана площа, свідчить про високу ринкову оцінку завданих" Нафтогазу "збитку", - йдеться в заяві компанії.

"Нафтогаз" нагадує, що 13 березня 2017 року Держгеонадра анулювала видані компанії спеціальні дозволи на користування надрами даної ділянки. У червні 2020 року Держгеонадра оголосила про намір виставити Будищансько-Чутівську площу на відкритий аукціон.

"Рішення Держгеонадр про призупинення дії спецдозволів компанії - неправомірне." Нафтогаз "продовжує оскаржувати це рішення в судових інстанціях", - йдеться в заяві.

В аукціоні з продажу Будищансько-Чутівської площі, крім "Нафтогазгеологоразведкі" і "Укргазвидобування", брали участь ще три компанії: "Індепендент Енерджі Сервісес" (Великобританія), "Регал Петролейм Корпорейшн" (належить Вадиму Новинському), і "Укрнафтобуріння" (Належить Ігорю Коломойському, Виталийй Хомутинника, і Павлу Фуксу).

Читайте також: Колишнього чиновника "Нафтогазу" підозрюють у мільйонній розтраті

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що прем'єр Денис Шмигаль повинен буде звільнити тимчасово виконуючу обов'язки міністра енергетики Ольгу Буславец в тому випадку, якщо буде доведена її зв'язок з олігархом Рінатом Ахметовим.