UA / RU
Підтримати ZN.ua

Допомога ветеранам: хто може отримати 16 000 грн

Прийом заявок вже розпочався.

Після закінчення війни, яку розпочала Росія проти України, в нашій країні буде близько чотирьох мільйонів ветеранів.

Читайте також: В Україні створять систему менторів для ветеранів

У Міністерстві у справах ветеранів України повідомили про старт спільного з Червоним Хрестом України проєкта для підтримки ветеранів війни, які отримали інвалідність І або ІІ групи внаслідок війни.

В ньому можуть взяти участь громадяни України, яким відповідно до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” надано статус особи з інвалідністю внаслідок війни І або ІІ групи, та відомості про яких внесені до Єдиного державного реєстру ветеранів війни.

Особи з інвалідністю внаслідок війни І або ІІ групи зможуть отримати грошову допомогу одноразово одним платежем на банківський рахунок заявника у розмірі 4 000 гривень на місяць. Виплати будуть здійснюватися протягом чотирьох місяців незалежно від отримання ними інших видів допомоги.

Як подати заяву на отримання коштів

Важливо! Перед тим, як подавати заявку, пересвідчіться, що маєте електронний підпис. 

Повідомлення про нарахування або відмову не буде надсилатися заявникам з міркувань безпеки даних ветеранів війни. Тому, у разі неотримання виплати у зазначений термін телефонуйте до Мінветеранів за номером: +380636889596 (Тарифікація на вихідні дзвінки відбувається згідно з умовами вашого тарифного плану).

Подача заявки на отримання грошової допомоги – безкоштовна та заповнюється отримувачем самостійно.

В повідомленні йдеться, що проект стартував у тестовому режимі. Після того, як грошову виплату отримають перші 10 тисяч людей, розпочнеться перевірка якості наданих послуг за міжнародними стандартами та продовжиться реалізація проекту.

Нагадаємо, хто з членів сім’ї ветерана війни має право на пільги після його смерті.