UA / RU
Підтримати ZN.ua

Допомога ветеранам: як їм отримати 20 000 грн на розвиток бізнесу

Цією програмою також можуть скористатися їх рідні.

В Україні діють програми, які мають допомогти ветеранам адаптуватися до мирного життя. Український ветеранський фонд повідомив про запуск програми мікрофінансування бізнесу ветеранів та членів їхніх родин. В рамках її вони можуть отримати 20 тисяч гривень на купівлю товарів та обладнання для ведення власної справи.

Читайте також: В Україні після війни буде 4-5 млн ветеранів – міністерка

Подавати заявки можуть ветерани, дружини (чоловіки), батьки, діти (у тому числі усиновлені) учасника чи учасниці бойових дій, а також загиблих захисників.

Програма розрахована на 500 аплікантів. Максимальна сума відшкодування — 20 тисяч гривень на одну заявку. Усього на програму виділено 10 мільйонів гривень.

Фондом відшкодовуються витрати за таких умов:

Як ветеранам отримати 20 000 гривень

Зберіть пакет копій документів:

Далі заповніть заявку. Якщо заявка відповідає вимогам, після перевірки документів і схвалення — ви отримаєте кошти протягом 10 днів. Проєкт діятиме до завершення воєнного стану.

У лютому Міністерство у справах ветеранів України та Червоний Хрест України запустили проєкт для підтримки ветеранів, які отримали інвалідність І або ІІ групи внаслідок війни. Зараз відкрито донабір і додатково 2100 ветеранів зможуть отримати грошову допомогу.