UA / RU
Підтримати ZN.ua

Допомога сім’ям з дітьми: хто може отримати виплати від благодійного фонду

Це стосується деяких категорій переселенців.

Війна, яку розпочала Росія, змусила багатьох українців змінити своє місце проживання та стати внутрішньо переміщеними особами. Вони мають право на отримання допомоги від держави та міжнародних організацій.

Читайте також: Допомога від Естонської ради у справах біженців: хто її може отримати

Благодійна організація «Благодійний фонд «Lumos Україна»  спільно з Всеукраїнською громадською організацією «Україна без сиріт» за фінансової підтримки Гуманітарного Фонду для України реалізує в Житомирській, Сумській та Харківській областях короткострокову Програму багатоцільової грошової допомоги сім’ям з дітьми, в тому числі сім’ям ВПО, повідомляє Звягельська міська рада.

Метою програми є надання підтримки найбільш уразливим родинам з дітьми, в тому числі тим, хто вимушено покинув власні домівки та знайшов прихисток в інших регіонах.  Багатоцільова грошова допомога складає 6600 гривень та надаватиметься протягом 6 місяців, по 1100 гривень щомісячно.

Програмою передбачено надання допомоги наступним категоріям сімей:

Зазначену грошову допомогу можуть отримати тільки сім’ї, які раніше не отримували грошову допомогу та не були учасниками будь-яких програм грошової допомоги від ООН.

Для отримання грошової допомоги один з батьків/законний представник звертається з заявою відповідної форми та наданням всіх необхідних документів до працівника територіальної громади за місцем реєстрації або тимчасового проживання.

Після розгляду заяви та підтвердження вимогам приймається рішення про виплату грошової допомоги, яку сім’я отримує через поштовий переказ або на банківський рахунок заявника.

Зараз діє спільний проєкт Мінсоцполітики та Дитячого фонду ООН (UNICEF), в межах якого малозабезпечені сім’ї з дітьми, які проживають в певних районах Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей, визначених програмними документами UNICEF, отримують додаткову грошову допомогу.