UA / RU
Підтримати ZN.ua

Допомога сім’ям ВПО з дітьми: як її отримати

Вона надається за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

Через війну, яку розпочала Росія, багато українців змушені були покинути свої домівки та стати внутрішньо переміщеними особами. Серед них багато сімей з дітьми, які опинилися в складному матеріальному становищі.

Читайте також: Діти ВПО: чи є пріоритетність зарахування їх до школи

Український фонд «Благополуччя дітей» у партнерстві з фондом Diakonie Katastrophenhilfe (Німеччина) та за фінансування Міністерства закордонних справ Німеччини оголосив про відбір учасників до програми грошової допомоги.

Родини з дітьми, які будуть визнані найбільш вразливими, отримають безготівкові виплати із розрахунку 2400 грн. на одну людину протягом 4 місяців. Ці гроші призначені для купівлі продуктів харчування та засобів гігієни.

У відборі до програми можуть взяти участь особи, що:

Якщо особа відповідає всім вимогам та потребуєте допомоги, вона може заповнити анкету на участь у відборі за посиланням. Заявки приймаються до 18 серпня включно.

Внутрішньо переміщені особи мають право на грошову допомогу від держави. Нагадаємо, чому скасовують виплату допомоги на проживання ВПО після двох місяців отримання. Це стосується лише тих ВПО, виплати яким були продовжені на ще один шестимісячний період.