UA / RU
Підтримати ZN.ua

Допомога постраждалим в «Охматдит»: як її отримати

Пояснення дали в Мінсоцполітики.

8 липня Росія завдала удару по Національній дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит» у Києві стратегічною крилатою ракетою Х-101, запущеною із стратегічного бомбардувальника Ту-95.

Читайте також: Латвія хоче передати «Охматдиту» медичну допомогу

В Міністерстві соціальної політики розповіли, як сім'ям з дітьми, які постраждали від удару, отримати грошову допомогу.

Для родин з дітьми, які постраждали тоді від бомбардувань і авіаударів, уряд, за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), забезпечив виплату одноразової грошової допомоги в розмірі 10 800 грн на одну людину. Максимальна сума виплати на сім’ю становитиме 54 тис. гривень (5 осіб).

Таку допомогу отримуватимуть родини з дітьми, які проходили лікування в НДСЛ «Охматдит» на момент атаки 8 липня та сім'ї з дітьми постраждалих працівників  приватного медичного закладу, на який також була здійснена атака.

Цю допомогу вже отримали 206 сімей, загалом це – 709 людей, серед яких – 331 дитина. Перші кошти грошової допомоги було спрямовано на рахунки постраждалих.

Як отримати грошову допомогу

Якщо дитина проходила лікування в НДСЛ «Охматдит» на момент 8 липня і постраждала від атаки на лікарню, а сім’я протягом найближчого тижня не отримає інформації про виплату, їм треба звернутися за телефоном гарячої лінії – 0 800 600 017 (з понеділка по п’ятницю з 8:00 до 20:00, у суботу з 9:00 до 18:00, неділя – вихідний, дзвінки – безкоштовні).

Нагадаємо, Німеччина надає 10 мільйонів євро на відновлення київської дитячої лікарні «Охматдит». Зокрема гроші підуть на відновлення електро- і теплопостачання.