UA / RU
Підтримати ZN.ua

Допомога на придбання твердого палива: чи враховуватиметься вона до сукупного доходу

Відповідь дали у ПФУ.

Згідно з постановою Кабміну, мешканці прифронтових територій можуть отримати одноразову грошову допомогу протягом опалювального сезону 2024/25 року на придбання твердого пічного побутового палива.

Читайте також: Пенсія по інвалідності: чи можуть її призначити без стажу

В Пенсійному фонді України пояснили, чи враховуватиметься до середньомісячного сукупного доходу сім’ї одноразова допомога 21 000 грн на тверде паливо, отримана від ООН.

Там нагадали, що особам, які фактично проживають у Сумській, Харківській, Херсонській, Луганській, Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській та Чернігівській областях у 10-кілометровій зоні від державного кордону з Російською Федерацією або на лінії зіткнення (на момент подання заяви), та/або на територіях активних і можливих бойових дій, у житлових будинках і приміщеннях, що опалюються твердим пічним побутовим паливом, виплачується одноразова грошова допомога на опалення в сумі 21 000 грн на домогосподарство в опалювальному сезоні 2024-2025 років (Порядок надання одноразової грошової допомоги населенню протягом опалювального сезону 2024/25 року на придбання твердого пічного побутового палива, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 30.08.2024 № 993).

Отримана грошова допомога не враховується до середньомісячного сукупного доходу домогосподарства (абзац 2 пункту 16 зазначеного Порядку).

Нагадаємо, що враховується до середньомісячного сукупного доходу сім'ї. Він впливає на призначення багатьох видів соціальних допомог.