UA / RU
Підтримати ZN.ua

Допомога на оренду житла: хто з ВПО може її отримати

Нею можуть скористатися переселенці у трьох областях.

Через війну, яку розпочала Росія, багато українців були змушені виїхати в більш безпечні регіони та стати внутрішньо переміщеними особами.

Читайте також: Допомога ВПО: чи будуть її отримувати переселенці, які відкрили власну справу

Благодійний фонд «Право на захист» спільно з Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців розпочали збір даних для надання грошової допомоги на оренду житла. Про це повідомляється на сайті фонду.

Програма діє у Київській, Черкаській та Кіровоградській областях.

Допомога передбачає відшкодування вартості оренди житла внутрішнім переселенцям та їхнім родинам впродовж 6 місяців.

Подати заявки можуть ВПО, які були вимушені переміститися після 24 лютого 2022 року і ще не отримували цільову грошову допомогу на оренду житла від міжнародних організацій.

Крім того, учасники програми мають належати до однієї з таких категорій населення:

Обов’язковими критеріями вразливості є:

Для подання заявки необхідна особиста присутність усіх членів родини у пункті збору даних. Для сімей, членами яких є маломобільні люди, які не можуть прибути до пункту збору даних, дозволено подати заявку за оригіналами документів та за умови надання медичної довідки, що підтверджує медичний стан. Адреси пунктів збору можна знайти за посиланням.

Які документи потрібні для отримання допомоги

Разом зі зміною Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, також було оновлено і Порядок оформлення і видачі довідки про взяття на облік ВПО. Нагадаємо, хто може отримати статус ВПО зараз.