UA / RU
Підтримати ZN.ua

Допомога біженцям з України може бути не лише тягарем, а й благом для європейських країн - МВФ

Потік біженців з України до ЄС складає понад 5 мільйонів людей і вже перевищив кількість сирійських біженців в 2015-2016 роках, йдеться в Регіональному економічному звіті МВФ.

Економіка країн, які прийняли до себе багато біженців з України, постраждає через це в певному сенсі, але в середньостроковій перспективі українці можуть допомогти в подоланні нестачі робочої сили в Європі, заявив в інтерв’ю «Голосу Америки» директор європейського департаменту МВФ Альфред Кеммер.

«Дехто з біженців може залишитись на довгий період і це буде позитивом для Європи, бо в середньостроковій перспективі в Європі не вистачає робочої сили», - говорить посадовець.

Читайте також: Україні потрібно надати сучасну зброю, щоб не допустити повтору звірств РФ, як у Бучі - постпред США при ОБСЄ

Найбільше біженців з України прийняла Польща - три з п’яти мільйонів. Допомога таким українцям коштуватиме польському бюджету від 0,5 до 1% ВВП. 

Крім Польщі, багато українців прийняли Угорщина, Молдова, Румунія та Словаччина.

Водночас, за даними ООН, через повномасштабну війну, розв'язану РФ, кількість внутрішньо переміщених осіб в Україні досягла вже 7,7 млн людей.