UA / RU
Підтримати ZN.ua

Доходи держбюджету України: податкова та митниця знову розчарували Мінфін

Надходження від податків та обов'язкових платежів скорочуються шостий місяць.    

Загальний фонд держбюджету в липні отримав 120,3 млрд грн податків, зборів та обов'язкових платежів. Про це йдеться у повідомленні Мінфіну з посиланням на оперативні дані міністерства.

Порівнюючи з надходження попередніх місяців, Мінфін в липні отримав на 18 млрд грн менше, і на 31 млрд грн менше, ніж у травні.

В міністерстві додали, що в липні від Державної податкової служби отримали 67,2 млрд грн, а саме:

Від Держмитслужби надійшло 47,9 млрд грн.

Виконання місячного розпису доходів загального фонду держбюджету становить близько 105%.

Загалом за підсумками минулого місяця до загального та спеціального фондів державного бюджету надійшло 165,7 млрд грн податків, зборів та інших платежів. Крім того, близько 40,3 млрд грн (станом на 30 липня) у вигляді ЄСВ надійшло до фондів пенсійного та соціального страхування.

Читайте також: В середньому на одного депутата Верховної Ради працює 15 помічників: скільки з них працює без зарплати з бюджету

Нагадаємо, бюджету України бракує грошей. Кабмін планує збільшити податки, однак ця ініціатива стикається з критику. Так, 31 липня відбулася зустріч Ради з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану при президентові України з головою Офісу президента Андрієм Єрмаком та представниками уряду, де обговорювали законопроект №11416, який передбачає підвищення податків. Бізнесмени висловили стурбованість і заявили про те, що не погоджуються з такою ініціативою уряду.