UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дохід держбюджету: фіскали перевиконали план зі зборів податків і митних платежів

На тлі високих показників податківців і митників, вражає велика сума заборгованості з відшкодування ПДВ.

За оперативними даними Державної казначейської служби, за січень 2024 року до загального фонду державного бюджету надійшло 116 млрд  грн, з яких 107,4 млрд грн - податкові та митні надходження, повідомляє пресслужба Мінфіну.

Читайте також: Програма Ukraine Facility: профінансують дефіцит бюджету і створять інвестиційний інструмент — прем’єр-міністр

Серед платежів, справляння яких контролюють податкові та митні органи, основні надходження були отримані за рахунок:

При цьому виконання місячного розпису доходів Державною податковою службою становило 113,8% (+7,3 млрд грн), Державною митною службою – 130,3% (+11 млрд грн).

Читайте також: Росії доведеться збільшити податки, щоб профінансувати заплановані на рік витрати – британська розвідка

Окрім того у січні цього року до загального фонду державного бюджету надійшло 3,4 млрд грн коштів у вигляді міжнародної допомоги (грантів). Кошти надійшли від Японії у межах проектів Світового банку.

Надходження ЄСВ до Пенсійного фонду та фондів соціального страхування склали 34,2 млрд гривень.

Загалом за підсумками січня 2024 року до загального і спеціального фондів державного бюджету надійшло 154,2 млрд грн податків, зборів та інших платежів.

Нагадаємо, докладніше про те, які ризики систематичних проблем із надходженням в Україну міжнародної допомоги очевидні вже зараз і як ця допомога скорочуватиметься, пише у своєму матеріалі «Війна триватиме роками. На що ми сподіваємось?» редактор відділу економіки DT.UA Юлія Самаєва.