UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Дочку" російського "Внешекономбанка" докапіталізують на 12 млрд грн

Кредитний портфель "Промінвестбанку" становить близько 40 млрд грн.

Правління "Промінвестбанку" ухвалило рішення про докапіталізацію банку на 12 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба фінустанови.

"27 квітня 2017 року відбулися річні збори акціонерів "Промінвестбанку", на яких затверджено результати діяльності банку за 2016 рік та прийнято рішення про збільшення статутного капіталу банку з новою емісією акцій на 12 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

Станом на 1 квітня 2017 року кредитний портфель банку становить близько 40 млрд грн. Кошти клієнтів, включаючи й депозитні вклади, - 8,33 млрд грн. Статутний капітал банку - 40,62 млрд грн.



Нагадаємо, що раніше голова "Внешекономбанку" Сергій Горьков заявив, що незабаром буде прийнято остаточне рішення по угоді щодо продажу українського "Промінвестбанку". Можливий покупець – група ОТР.

Після цього в угорській банківській групі ОТР заявили, що знаходяться на попередній стадії переговорів з придбання одного українського активу, але це не українська "дочка" російського "Внешекономбанку" - "Промінвестбанк".

Президент України Петро Порошенко затвердив санкції проти функціонуючих в Україні банків з російським капіталом. Санкції терміном в один рік торкнулися ПАТ "Сбербанк", ПАТ "ВиЭс Банк", ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" та ПАТ "БМ Банк".