UA / RU
Підтримати ZN.ua

До Судану прибув балкер SEAEAGLE з 65 тисячами тонн української пшениці

Чергове спростування фейку росіян про те, що країни, які потерпають від продовольчої кризи, не отримують українського збіжжя.

Україна разом з міжнародними партнерами продовжує спростовувати брехливі наративи, які поширює Кремль. Зокрема про те, що в рамках «зернової угоди» українське збіжжя не постачається до країн, які страждають від продовольчої кризи. Сьогодні до берегів Судану прибуло вантажне судно SEAEAGLE з 65 тисячами тонн української пшениці на борту. Про це повідомили в Міністерстві інфраструктури України.

«До Судану прибув балкер SEAEAGLE з 65 тисяч тонн української пшениці. Він вийшов з порту «Чорноморськ» 26 серпня. З початку реалізації ініціативи в країни Африки уже відправлено 16 суден з майже 500 тисячами тонн продовольства. Зокрема, два судна з понад 60 тисячами тонн зерна були зафрахтовані Всесвітньою продовольчою програмою (ВПП) ООН для країн, які потерпають від продовольчої кризи», — йдеться у повідомленні.

Крім того, у Мінінфраструктури заявили, що завдяки партнерам з ООН закуплено ще 190 тисяч тонн зернових для подальшого експорту в Африку.

Читайте також: Ердоган підігрує Путіну? Турецького президента, схоже, бентежить список країн, куди відвозять українське зерно

Нагадаємо, що раніше Мінінфраструктури спростувало звинувачення Путіна, оприлюднивши географію експорту українського зерна. Натомість постійний представник РФ в Раді Безпеки ООН пригрозив припиненням «зернової угоди», розпочавши хвилю продовольчого шантажу Кремля.