UA / RU
Підтримати ZN.ua

До Дня Незалежності понад 470 тисяч пенсіонерів отримають допомогу

За одноразовою виплатою можуть звернутися військові та інші групи населення.

До Дня Незалежності ряд пенсіонерів, військовослужбовців отримають одноразову грошову виплату. У Пенсійному фонді нагадали, що цю виплату пенсіонерам, які мають на неї право, нарахують разом з пенсією. Таку допомогу нарахують для понад 471 тис. пенсіонерів.

Військовослужбовцям, ветеранам війни допомога нараховуватиметься після письмового звернення до пенсійного фонду, а кошти будуть переведені на рахунки військових частин, установ, організацій, де особи проходять службу.

Читайте також: Пенсія по втраті годувальника: до якого віку її можуть отримувати сироти

Також інші особи можуть написати заяву до Пенсійного фонду на отримання матеріальної допомоги до Дня незалежності, заявки прийматимуть до 1 жовтня 2024 року. Виплату буде здійснено за місце проживання особи на поточний рахунок в одному з уповноважених банків.

Зазначимо, у Києві до Дня Незалежності одноразову матеріальну допомогу отримають понад  290 тисяч соціально незахищених громадян. Розмір виплати складе від від 400 до 1 000 гривень.

Докладніше про те, який розмір бойових отримують військовослужбовці - читайте у статті "Воєнний стан: який розмір бойових виплат передбачений для військових".