UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Дніпроавіа" анонсує банкрутство до нового року через заборону польотів

"Дніпроавіа" може стати вже третьою авіакомпанією бізнесмена Коломойського, збанкрутілою за останні два роки

Робота авіакомпанії "Дніпроавіа" повністю паралізована через рішення Державіаслужби від 28го листопада і від 12го грудня про заборону польотів між Дніпропетровськом і Москвою і про заборону польотів з аеропорту "Дніпропетровськ", наголошується в опублікованій заяві колективу компанії.

"Дніпроавіа" є єдиною компанією, яка досі виконує міжрегіональні українські перевезення, сказано в заяві. Через паралізованість компанія "ще до нового року змушена буде оголосити про банкрутство".

"Без роботи залишаться 400 працівників із середньою заробітною платою в 15 000 гривень. А Кабмін нібито і не помічає цієї втрати. Більше того, за весь цей час авіакомпанія не отримала роз'яснення, з чим пов'язані ці заборони і час, на який ці обмеження введені", - заявив колектив "Дніпроавіа".

Читайте також: Кого накриє республіканська хвиля

Відповідальними за такий розвиток подій колектив вважає силові структури України.

"Виникає багато питань, але одна з головних, чи в курсі компетентні органи РНБО і СБУ, на які всі натякають як на ініціаторів цих дій, навіщо і для чого ці обмеження вводяться і до чого повинні призвести??", - обурюється колектив.

Раніше повідомлялося, що повітряний простір закрито над міжнародним аеропортом "Дніпропетровськ" через загрозу теракту.

"Дніпроавіа" - українська авіакомпанія, що базується в Дніпропетровську. Обслуговує регулярні внутрішні і міжнародні рейси, а також чартерні рейси.

"Дніпроавіа" входить в авіаальянс "Українська авіаційна група" (також у ньому "Донбасаеро" і "Аеросвіт"), який контролюють структури, близькі до власника групи "Приват" Ігоря Коломойського. "Аеросвіт"і "Донбасаеро" раніше вже збанкрутували.