UA / RU
Підтримати ZN.ua

Для російських полонених Україна купує солодощі та цигарки

Експерти вважають таке ставлення до полонений "плюсом" для України. 

Установи, що утримують полонених російської армії, закуповують цукерки, печиво, згущене молоко, халву, шоколадки та цигарки. Дані про такі закупівель можна знайти у відкритому доступі на сайті prozorro.gov.ua, пише ТСН.ua.

Зокрема, один з тендерів "Табору для тримання військовополонених", що вже завершено, мав намір купити 20,4 кг карамелі на суму 2 тис. 999 грн. 82 коп. В оголошенні зазначено, що строк поставки товару – до 31 грудня 2024 року.

Завершеним також є тендер, в якому планували купити 30 упаковок згущеного молока. Замовником в документі також значиться установа, де утримуються російські військовополонені. Згідно з умовами тендера, вартість цих солодощів для російських окупантів складає 1 тис. 286 грн. 40 коп.

Крім того, один з тендерів – це оголошення про купівлю 72 одиниць безалкогольного напою "Coca-Cola".

Читайте також: ЗСУ вперше затрофеїли російський "танк-черепаху". Екіпаж потрапив у полон

Були оголошення про купівлю крекерів, шоколаду, халви, сухариків з родзинками. А в травні минулого року на сайті держзакупівель була інформація про тендери із закупівлі 180 пачок цигарок на суму 12 тис. 280 грн.

"Україна є державою, яка сумлінно дотримується норм права та алгоритму, який визначається міжнародними конвенціями, зокрема – Женевською. Те, що росіяни застосовують тортури та фізично знищують наших полонених – це ні для кого не є таємницею. Чи маємо ми орієнтуватись на поведінку Росії? Ні… Україна повністю дотримується визначених норм та правил щодо харчування, утримання та поводження з військовополоненими. Це наш плюс", - каже Владислав Селезньов.

Повідомлялось, що у Донецькій області кілька днів тому українському військовому однієї з бойових бригад ЗСУ вдалося самостійно взяти в полон чотирьох російських окупантів.