UA / RU
Підтримати ZN.ua

“Дія” дала доступ до сервісу бронювання – Мінекономіки

Для того, щоб виконати бронювання, потрібно пройти декілька нескладних етапів

Для бронювання працівників на критично важливих підприємствах або на промислових об'єктах, які забезпечують Сили оборони, можна використовувати портал “Дія”. “Отримати результат можна протягом доби”, – зазначають у публікації-роз'ясненні спеціалісти Міністерства економіки.

Етапи бронювання за допомогою сервісу в “Дії”

Для того, щоб забронювати працівника, директор чи працівник, що має керівну посаду, надає в порталі дані у вигляді заяви про бронювання. Ця заява має бути обов'язково засвідчена електронним підписом директора.

Після подання заяви система перевіряє потенційного кандидата на бронювання в різноманітних державних реєстрах.

Перевірка стосується двох ключових питань:

У разі успішного проходження перевірки, бронювання оформлюється автоматично і відображається в застосунку “Резерв+”.

Після завершення всіх дій з бронювання можна отримати у вигляді електронного документа чи витягу для роздруківки документ, що підтверджує бронювання.

Для бронювання також документи можуть подаватися в паперовій формі. “Обидві форми подачі документів матимуть однакову вагу”, – коментує Мінекономіки.

Як повідомлялось раніше, електронне бронювання на порталі "Дія" у тестовому режимі планують розпочати вже у липні. Спочатку послуга працюватиме для підприємств критичної інфраструктури, а згодом вона стане доступною для всіх підприємців і компаній.