UA / RU
Підтримати ZN.ua

Держзернова корпорація продовжує збільшувати чисті збитки

Фінозобов'язання корпорації перевищили 25 млрд грн.

За підсумками січня-вересня поточного року АТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України", що знаходиться в управлінні Мінекономіки, отримала чистих збитків на суму 327,9 млн грн. Ця сума зазначина у зведеному звіті ДПЗКУ щодо виконання фінплану за три квартали, повідомляє "Марлін".

На початок жовтня корпорація мала фінансові зобов'язання на загальну суму 25,2 млрд. грн.

"23,9 млрд грн цієї суми становить борг ДПЗКУ перед Китайською національною корпорацією машинної промисловості та генеральних підрядів, яку українська сторона має виплатити до 2027 року", - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що, згідно з пояснювальною запискою ДПЗКУ, другий квартал поспіль китайські кредитори відмовляються від більшості постачань української корпорації, що суттєво знижує дохід останньої.

З вересня 2021 року ДПЗКУ очолює Василь Коваленко. Попереднього директора Андрія Власенка звільнили після його затримання правоохоронними органами звинувачень у привласненні 71 млн. грн. компанії.

Згідно з фінансовим звітом, зарплата керівника компанії становить 427 тис грн, члена правління 282 тис грн, менеджера середньої ланки 23 тис грн, а співробітника – 10 тис грн.

Читайте також: Вугільні держпідприємства збільшили збитки на сотні мільйонів гривень

Раніше повідомлялося, що "Державна продовольчо-зернова корпорація України" отримала за перші шість місяців поточного року чисті збитки на суму 87,5 млн. грн.

Нагадаємо, що НАБУ та САП за сприяння СБУ повідомили про підозру у привласненні зерна на суму понад 14,7 млн грн колишньому керівнику філії акціонерного товариства "Державна продовольчо-зернова корпорація України".