UA / RU
Підтримати ZN.ua

Держпраці має намір отримати можливість перевіряти інтернет-магазини

Україна поступово переходить від нагляду за виробничим процесом до нагляду за якістю готових товарів.

Підготовлено і вже відбувається обговорення законопроекту, який пропонує поширити нагляд за якістю готових товарів на інтернет-торгівлю. Про це повідомляє прес-служба Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці.

У 2019 році ЄС прийняв Регламент 2019/1020 про нагляд за ринком та відповідність продукції, в якому серед іншого розглядаються проблеми, пов'язані з електронною торгівлею та цифровим середовищем. Як результат, нині в Україні запроваджується європейське законодавство у сфері якості продукції, а саме перехід від нагляду за виробничим процесом до нагляду за якістю готових товарів (ринкового нагляду).

У зв'язку з цим Департамент регуляторної політики та підприємництва оприлюднив для обговорення Проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення державного ринкового нагляду та системи технічного регулювання відповідно до вимог Європейського Союзу», яким серед іншого пропонується поширити інструменти державного ринкового нагляду на інтернет торгівлю чи інші способи дистанційної торгівлі.

Читайте також: США запровадили санкції проти компаній, пов'язаних з угодами про торгівлю зброєю між Північною Кореєю та РФ

За чинним законодавством дистанційна торгівля — це форма продажу товарів поза торговельними чи офісними приміщеннями.