UA / RU
Підтримати ZN.ua

Держконцерн "Ядерне паливо" готують до ліквідації - Буславец

За її словами, держконцерн не виконує свої функції.

Державний концерн "Ядерне паливо" повинен бути ліквідований через невиконання функцій, які на нього покладалися. Про це заявила в.о. міністра енергетики Ольга Буславец під час прес-конференції, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Концерн" Ядерне паливо "не виконав свою функцію щодо будівництва збірок ядерного палива. Прийнято рішення про недоцільність його подальшого функціонування", - сказала вона.

Буславец уточнила, що це питання розглядалося в ході її перебування на "Східному гірничо-збагачувальному комбінаті" і за підсумками аудиту компанії.

Читайте також: ЧАЕС почала випробування нового сховища ядерного палива

Держконцерн "Ядерне паливо" створено з метою організації на території України окремих елементів ядерно-паливного циклу, таких як виробництво комплектуючих ядерного палива для атомних електростанцій та збирання паливних касет.

На Банковій задумалися про призначення нового міністра енергетики. За даними джерела ZN.UA в Офісі президента, серед кандидатів на міністра: Валерій Кальченко, Віктор Куртєв, Олександр Сагура і Костянтин Ущаповський. На даний момент кандидати проходять спецперевірку.

Повідомлялося, що деякі учасники ринку вважають, що Кабмін і НКРЕКП в останні місяці системно приймають рішення, спрямовані на подорожчання електроенергії для промислових споживачів, а значить в інтересах ДТЕК Ахметова.