UA / RU
Підтримати ZN.ua

Держенергонагляд виявив некваліфіковані дії персоналу та неякісні ремонти на Бурштинській ТЕС Ахметова

Такі висновки Держенергонагляд склав на підставі розслідувань 11 порушень в роботі ТЕС, що сталися з 1 по 13 листопада.

Державна інспекція енергетичного нагляду провела розслідування низки технологічних порушень на Бурштинській теплоелектростанції, та заявляє, що в усіх випадках їх причинами були помилкові дії персоналу станції та неякісний ремонт обладнання. Відповідний звіт розміщено на сайті Держенергонагляду.

Читайте також: ДТЕК Ахметова приховує факт аварії на Бурштинській ТЕС — "Схеми"

"За результатами роботи комісій встановлено, що основні причини виникнення технологічних порушень на Бурштинській ТЕС пов’язані з помилковими діями персоналу станцій під час експлуатації обладнання та неякісним ремонтом обладнання, що призвело до пошкодження зварних з’єднань й елементів поверхонь нагріву", - йдеться в повідомленні.

Такі висновки Держенергонагляд склав на підставі розслідувань 11 порушень в роботі ТЕС, що сталися з 1 по 13 листопада. За цей час технологічні порушення відбулися на енергоблоках №1, 2, 4, 6, 7, 9, 11.

Читайте також: ДТЕК Ахметова приховує факт аварії на Бурштинській ТЕС — "Схеми"

Крім того, Держенергонаглядом буде додатково проведено позапланову перевірку, у ході якої, зокрема, перевірятиметься стан системи золошлаковідведення на енергоблоках №1 та 8.

Компанія ДТЕК відреагувала офіційною позицію з цього питання, заявивши, що Бурштинська ТЕС працює при максимальному навантаженні, а сама компанія сподівається на встановлення реальних та об’єктивних причин тих чи інших ситуацій, що склалися, враховуючи фундаментальні фактори, непросту ситуацію в українській енергетиці та причин, що її спричинили. 

Нагадаємо, з початку листопада на теплоелектростанціях компанії ДТЕК Ріната Ахметова проходять перевірки Держенергонагляду з метою встановлення причин збоїв роботи енергоблоків, які виводяться в ремонти. 

Україна та її енергоринок опинилися в заручниках у Ріната Ахметова та його компанії ДТЕК, яка зараз володіє 70% запасів усього енергетичного вугілля в країні і цілком логічно витрачатиме своє вугілля для роботи своїх же ТЕС. А також — для шантажу. Про це пише Юлія Самаєва, редактор відділу економіки ZN.UA  "Блекаут влади".

26 листопада на пресконференції президент Володимир Зеленський звинуватив у поточній енергетичній кризі в Україні приватну генерацію в особі компанії ДТЕК. Він також заявив про шантаж влади. Після цих звинувачень євробонди компанії ДТЕК втратили понад 11% від своєї вартості.