UA / RU
Підтримати ZN.ua

Держбюджет України отримав 17 млрд грн від націоналізації майна російських банків

Гроші вилучили з рахунків "дочок" "Веб.РФ" і "Сбербанку"

У державний бюджет України надійшли гроші в еквіваленті 17 мільярдів гривень, вилучені з рахунків "дочок" російських банків "Веб.РФ" і "Сбербанк" – "Промінвестбанку" і "Міжнародного резервного банку", які ліквідовуються. Перерахування коштів у спеціальний фонд держбюджету забезпечив Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, про що повідомила його пресслужба

Там уточнили, що йдеться про перерахування близько 3,2 млрд гривень, 4,7 млн євро, 372,3 млн доларів, 53,2 тисячі фунтів стерлінгів; 917,4 тисячі швейцарських франків і 43,9 тисячі злотих.

Читайте також: Єврокомісія схвалила націоналізацію «дочки» російського «Газпрому» у Німеччині

Таким чином виконавча дирекція установи виконала рішення Ради національної безпеки і оборони України "Про примусове вилучення в Україні об’єктів права власності РФ та її резидентів" і розпорядження Кабінету міністрів "Деякі питання проведення примусового вилучення в Україні об’єктів права власності РФ та її резидентів".

Днем раніше стало відомо, що держбюджет отримав перші 3,1 млрд гривень у якості результата від націоналізації кількох російських банків.