UA / RU
Підтримати ZN.ua

Депутати надали Арбузову право визначати кількість своїх заступників

Якщо раніше закон говорив, що глава НБУ має чотирьох заступників, то тепер кількість заступників керівник Нацбанку зможе визначати самостійно, погодивши їх з Радою НБУ.

Верховна Рада затвердила поправки до закону про Національний банк України (НБУ), якими, серед іншого, пом'якшила обмеження за кількістю заступників глави НБУ.

За відповідний законопроект (№ 7127) у другому читанні та в цілому як закон проголосувало 262 народних депутати.

«Глава Нацбанку має заступників, кількісний і персональний склад який визначається ним за погодженням з Радою Нацбанку», - йдеться в документі.

Крім того, законопроект № 7127 уточнював перелік повноважень НБУ. Передбачалося, що Нацбанк, серед іншого, здійснює нагляд за платіжними системами, встановлює обмеження на використання систем захисту, платіжних ознак та відтворення елементів дизайну банкнот та монет, а також організовує готівково-грошовий обіг.

У зауваженнях Головного юридичного управління парламенту до законопроекту № 7127 зазначалося, що подібна редакцій документа веде до виникнення правової невизначеності щодо функцій Нацбанку за безготівковим грошовим обігом. !zn

Читайте також:

Клименко про главу НБУ і сина Януковича: Вони відчувають біль держави

На гроші НБУ банки зможуть реструктуризувати проблемні кредити


НБУ спровокував гривневий «голод», намагаючись врятувати курс від падіння

Глава Нацбанку задекларував 2 млн грн