UA / RU
Підтримати ZN.ua

Депутати відхилили поправки Порошенка в закон про держзакупівлі

За ухвалення законопроекту проголосували 166 депутати.

Верховна Рада в ніч на п'ятницю, 23 листопада, відхилила внесений президентом України Петром Порошенко ще в квітні цього року законопроект №8265 з поправками в закон "Про державні закупівлі". За ухвалення документу в першому читанні проголосували 166 депутатів при необхідному мінімумі в 226 депутатів.

При розгляді законопроекту перший віце-спікер Ірина Геращенко заявила, що його прийняття дозволило б учасникам тендерів додатково знижувати ціну під час самого аукціону, потенційна економія від чого оцінювалася в 9 млрд грн.

За її словами, законопроект давав можливість виправити учасникам торгів свої помилки протягом одного дня і поліпшення процедури оскарження в Антимонопольному комітеті.

Як писало DT.UA, офіційна процедура приєднання України до Угоди Світової організації торгівлі про державні закупівлі (Agreement on Government Procurement, GPA) завершилася 18 травня.

Детальніше про Угоду про державні закупівлі (Agreement on Government Procurement, GPA) читайте в матеріалі "Чи допоможе СОТ подолати корупцію в держзакупівлях?" у "Дзеркалі тижня. Україна".