UA / RU
Підтримати ZN.ua

Депутати підтримали "історичне велике збільшення податків"

Закон почне працювати "заднім числом". 

У вівторок, 17 вересня, з другої спроби депутати Верховної Ради підтримали у першому читанні законопроєкт 11416 д, що передбачає "історичне велике збільшення податків на 58 млрд грн в цьому році та 137 млрд в наступному", повідомив депутат ВР Ярослав Железняк. 

Збільшення податків підтримали 241 народних обранців.

"Законопроєкт 11416-д про фінансування армії за рахунок додаткового військового збору (3,5%) і податку на надприбутки банків прийнятий за основу. Сьогодні обійшлося без танців надпатріотичної гальорки на кістках", - відреагував на голосування голова Комітету ВР з питань фінансів та податкової політики Данило Гетманцев. 

 Железняк нагадав основні положення документу:

"Так як до жовтня закон в цілому не буде прийнято, то впровадження буде «заднім числом» з 01 жовтня) Провалили скорочену процедуру по правкам, зараз подача правок і десь у середині жовтня друге читання", - додав Железняк.

Читайте також: Розумні і розумники: мережі АЗС продовжують сплачувати податки на власний розсуд

Нагадаємо, що профільний комітет ВР погодив до розгляду за основу урядовий проєкт так званого ресурсного закону №11416-д. Про те, які зміни чекають українців та хто за це платитиме читайте у статті Юлії Самаєвої - "Зміна податків в Україні: хай бідні платять".