UA / RU
Підтримати ZN.ua

Депутати підтримали мораторій на банкрутство "Енергоринку"

Відповідний законопроект прийняли у першому читанні за основу.

Верховна Рада 20 травня прийняла за основу проект закону №2390, яким вносяться зміни до Кодексу про процедури банкрутства щодо потенційних судових позовів відносно банкрутства держпідприємства "Енергоринок".

Згідно з пояснювальною запискою, метою законопроекту є забезпечення реалізації механізмів погашення заборгованості на оптовому ринку електроенергії, визначених у законопроекті №2386.

При цьому проектом пропонується внести зміни до Кодексу процедур банкрутства, надавши господарському суду право відмовити у відкритті провадження у справі, якщо заяву подано про порушення справи про банкрутство оптового постачальника електричної енергії (ДП "Енергоринок" - ред.), а також право припинити вже почате провадження в його відношенні.

Крім того, встановлюється, що дія мораторію на задоволення вимог кредиторів не поширюється на задоволення вимог на період дії процедури погашення заборгованості.

Читайте також: ЄС буде примушувати підписати будь-який транзитний газовий контракт з РФ — експерти

Раніше у Раду був поданий законопроект, який передбачає випуск облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) на 11,7 млрд грн. За виручені гроші пропонується погасити борги ДП "Енергоринок" перед ДП "Енергоатомом".