UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дефіцит цін на бензин та дизпальне: мережам АЗС дозволили підняти вартість палива на 2 гривні

З урахуванням максимальних націнок, вартість бензину на АЗС не може перевищувати 37,69 грн за літр.

Міністерство економіки опублікувало нові розрахунки середньої вартості бензину та дизельного палива, які є точкою відліку для формування націнки на АЗС. Останні дані станом на 2 травня надала НАК "Нафтогаз України", повідомляє Мінекономіки.

Розрахункові ціни для бензину підвищено на 1,64 гривні з 29,55 гривні до 31,19 гривні за літр, для дизельного палива на 1,97 гривні з 33,66 гривні до 35,63 гривні за літр.

З урахуванням максимальних націнок, вартість бензину на АЗС не може перевищувати 37,69 гривень за літр, дизельного палива - 42,63 гривень за літр.

Читайте також: "Ситуація змінюється швидко": коли на столичних АЗС з'явиться бензин

Нагадаємо, уряд регулює роздрібні ціни на бензин та дизельне паливо. Постановою Кабміну було запроваджено максимальну роздрібну націнку у розмірі 6,5 гривень на бензин та 7 гривень дизельне паливо.

Раніше повідомлялося, що в рамках боротьби з дефіцитом пального, що виник на ринку, Кабмін, крім підвищення граничних рівнів торгової надбавки, дозволив АЗС без обмежень встановлювати ціну на "брендове преміальне" паливо за умови, що вони також продають паливо за цінами, що регулюються державою.