UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дефіцит талонів на іспит з водіння: у сервісному центрі МВС пояснили проблему

У сервісних центрах МВС має місце дефіцит екзаменаторів. 

Нестача талонів на практичний іспит у Головному сервісному центрі МВС пов'язана з високою кількістю відвідувачів, а також з дефіцитом екзаменаторів. Про це розповів начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик.

За його словами, наразі є значний наплив громадян до сервісних центрів у центральних і західних регіонах. Тобто в областях, куди масово тікають люди з небезпечних регіонів. Хоча в Запорізькій, Миколаївській та Херсонськів області кількість охочих скласти іспит суттєво впала.

Він також додав, що проблема ускладнюється й через дефіцит кадрів - час очікування на іспит збільшується. Один екзаменатор може прийняти від 10 до 15 практичних іспитів на день. Не прискорюють процес й повітряні тривоги, коли робота зупиняється і фактична кількість іспитів скорочується.

Рудик додав, що у більшості регіонів зараз відкриті вакансії екзаменаторів та адміністраторів, але процес відбору й навчання таких фахівців є тривалим. Наразі вже відібрали 10 кандидатів, які проходять навчання і стажування. Після успішного завершення цього етапу їх призначать на посади, що дозволить збільшити кількість талонів.

Читайте також: Купівля авто: що змінилося з 1 жовтня

Нагадаємо, що на сьогоднішній день немає окремого законодавчого регулювання щодо компенсації за знищені транспортні засоби. Про те, що треба робили у випадку, коли під час ракетної атаки було знищене авто, розповідають юристи.