UA / RU
Підтримати ZN.ua

ДБР передало КМУ список підсанкційних російських компаній в Україні

Бюро проаналізувало діяльність понад 200 суб'єктів господарювання і знайшло у деяких з них російський слід.

Україна продовжує поступово вводити санкції проти російського бізнесу і працює над юридичними деталями конфіскації заморожених активів РФ. Черговим кроком на цьому шляху став список підсанкційних громадян та компаній, які контролюються громадянами країни-агресорки, створений ДБР на основі аналізу діяльності понад 200 суб’єктів. Бюро вже передало його на опрацювання Кабінету міністрів. Про це повідомила пресслужба ДБР. 

Працівники ДБР дослідили інформацію про понад 200 компаній у різних галузях економіки й сформували список суб’єктів господарювання, які належать російським структурам або громадянам. На основі аналізу ДБР підготувало лист до Кабінету міністрів України щодо винесення на розгляд РНБО рішення про примусове вилучення майна та застосування санкцій відносно компаній та осіб. 

Серед інших до санкційного списку потрапили:

В ДБР зазначили, що робота з пошуку та визначення причетності РФ до капіталу та інших активів на території України триває.

Читайте також: Офіс президента може затягувати з конфіскацією активів російських олігархів, щоб використати їх як засіб торгів – ЦПК

Раніше повідомлялося, що в Україні арештували активи відомої мережі парфумерних магазинів на 420 млн грн.

Уже майже чотири місяці закон дозволяє Україні конфісковувати активи росіян, накладаючи на них санкції. На практиці ми маємо лише один задоволений позов про стягнення активів російського олігарха. Олена Щербан пояснює, «Чому в офісі президента не поспішають із конфіскацією активів російських олігархів».