UA / RU
Підтримати ZN.ua

Давоські експерти радять Україні робити ставку на розвиток високих технологій - Абромавічус

При цьому курс на лібералізацію залишається першорядним.

Учасники Всесвітнього економічного форуму у Давосі радять українській владі у 2016 році зосередитися на проведенні прозорої приватизації, дерегуляції і впровадженні високих технологій, повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус.

За його словами, у четвер, 21 січня, у Давосі відбулася сесія, присвячена Україні, на якій були присутні лідери держав, представники Європейського Союзу, США та керівники транснаціональних компаній, які цікавляться або вже присутні в Україні.

"Від нас вимагається прискорення по багатьох напрямках. Практично всі відзначили, що серед головних реформ на цей рік – приватизація, яка обов'язково повинна бути прозорою", - сказав він.

За словами Абромавічуса, учасники панелі також зазначили, що Україні необхідно провести дерегуляцію, реформувати систему державної служби, яка дозволить підвищити рівень зарплат держслужбовцям, а також реформувати правоохоронну систему.

За словами Абромавічуса, цьогорічний форум у Давосі присвячений індустріальній революції, тому учасники панелі радили українській владі зосередитися також на впровадженні нових технологій, які допоможуть проводити прозорі реформи, подолати корупцію та зробити технологічний прорив.

Всесвітній економічний форум в 2016 році проходить у Давосі з 20 по 23 січня. Він присвячений темі: "Оволодіння четвертою промисловою революцією", яка зачіпає питання комунікації і автоматизації.

Давоський форум проводиться щорічно з 1971 року. Його незмінний голова і засновник в одній особі - швейцарський економіст Клаус Шваб.