UA / RU
Підтримати ZN.ua

Данилюк не виключив відмови України від проведення "Євробачення"

За словами міністра фінансів, проект повинен бути рентабельним для країни.

Міністр фінансів Олександр Данилюк припускає, що Україна може передати право проведення пісенного конкурсу "Євробачення-2017" третій країні через високу вартості заходу.

Про це глава Мінфіну написав у своєму блозі на "Економічній правді" у середу, 18 травня.

"Я закликаю тверезо оцінити можливості та вигоди Євробачення і нагадую, що проект повинен бути фінансово обґрунтованим. 1 мільярд гривень – це величезна сума. Зрештою, світ знає п'ять прикладів передачі права на проведення конкурсу", – зазначив міністр.

Якщо Україна все ж зважитися приймати Євробачення, то приймаюче місто буде визначено на відкритому конкурсі протягом місяця. За словами Данилюка, це питання обговорювалося на засіданні Кабміну в середу.

"Нам потрібне місто, який точно знає, як використовує цю можливість для свого розвитку... Після першого етапу децентралізації бюджетів міст стали переважно профіцитними", – підкреслив міністр. Тому, на його думку, приймаюче місто має розподілити фінансові ризики з державою.

"Ми очікуємо від міст не тільки доброї волі проведення, але й пакета інфраструктурних проектів, на які ми залучатимемо кошти інвесторів і донорів", – додав Данилюк.

Підготовкою до проведення заходу займатиметься проектний офіс при Кабміні. Міністр фінансів запевнив, що підготовка до "Євробачення" пройде прозоро і під контролем громадянського суспільства та волонтерів.

Нагадаємо, українська співачка Джамала виграла міжнародний конкурс "Євробачення-2016", який проходив у шведському Стокгольмі. Згідно з правилами конкурсу, в наступному році він повинен проходити в країні-переможниці.

Буквально наступного дня мери чотирьох українських міст заявили про готовність прийняти у себе пісенний конкурс"Євробачення" в 2017 році. На проведення конкурсу претендують Київ, Одеса, Дніпропетровськ і Львів.