UA / RU
Підтримати ZN.ua

Данія зупинила будівництво газопроводу Baltic Pipe, що не вигідний "Газпрому"

Завершення будівництва Baltic Pipe збігалося із закінченням дії довгострокового контракту на поставку "Газпромом" газу в Польщу.

Апеляційна рада з питань навколишнього середовища і харчових продуктів Данії призупинив екологічний дозвіл на будівництво газопроводу Baltic Pipe, що є альтернативою російському газу для Польщі. Про це повідомляє оператор енерготранспортною системи Данії Energinet, пише Інтерфакс-Україна.

В Апеляційній раді відзначають, що дозвіл на будівництво від 2019 року було видано з умовою проведення всіх робіт "щодо забезпечення якісних умов життя для тварин, в тому числі мушловок, лісових мишовок і кажанів", що мешкають в районі прокладки газопроводу. Дані роботи не були належним чином проведені.

Укладання 274 км газопроводу по морському дну було заплановане на літо 2021 року.

Завершення будівництва Baltic Pipe збігається у часі з закінченням дії довгострокового контракту на поставку російським Газпромом газу в Польщу.

"В інтересах Польщі і всієї Центральної Європи завершити цей проект як можна швидше, і ми розраховуємо на прихильність датського уряду", - цитує S & P Global Platt заяву з приводу зупинки проекту заступника міністра закордонних справ Польщі Марціна Пшідача.

Читайте також: "Газпром" відмовився від додаткового транзиту через Україну

Нагадаємо, що 4 червня президент Росії Володимир Путін заявив про те, що укладання першої нитки газопроводу в обхід України "Північний потік 2" завершена.

"Сьогодні завершено укладання першої нитки трубопроводу Північний потік 2", - сказав Путін на економічному форумі в Петербурзі.