UA / RU
Підтримати ZN.ua

Цукерберг просів у рейтингу багатіїв на тлі рекордного падіння акцій Facebook

Марк Цукерберг за один день втратив 15 мільярдів доларів статку.

Головний виконавчий директор Facebook Марк Цукерберг втратив понад 15 мільярдів доларів на тлі майже 20%-ного падіння акцій компанії на Нью-йоркській фондовій біржі в середу після того, як аналітики компанії опублікували звітність про зниження прибутку компанії в майбутньому році.

За даними Forbes, втрати Цукеберга дорівнюють мільярдним статкам японського бізнесмена Такеміцу Такізакі, який знаходиться на 81 місці в рейтингу багатіїв. Також аналітики передбачили, що Цукерберг (займає третє місце в рейтингу товстосумів) може опуститися на шосте місце в рейтингу, якщо не поліпшиться його добробут.

За прогнозами компанії, виручка Facebook за другий квартал 2018 року (завершився 30 червня) зросла майже на 42% у порівнянні з торішніми показниками і досягла 13,23 млрд дол. Виручка від розміщення реклами в соцмережі у другому кварталі збільшилася на 42% до понад 13 млрд дол., однак витрати, спрямовані на посилення безпеки особистої інформації користувачів після скандалів з витоками даних, піднялися на 50% порівняно з 2017 роком, склавши 7,37 млрд дол.

Крім того, аналітиків також розчарували дані Facebook з приводу зростання числа користувачів соцмережі. Експерти Reuters вважали, що їх кількість складе близько 2,25 млрд, однак, згідно з опублікованими даними, за підсумками кварталу у соцмережі налічувалося лише 2,23 млрд активних користувачів.

Раніше видання New York Times повідомляло, що Facebook передавала дані користувачів виробникам смартфонів. Зазначається, що серед цих виробників Apple, Amazon, BlackBerry, Microsoft і Samsung. Як підкреслює видання, соціальна мережа надавала дані користувачів без повідомлення про те, що ця інформація буде надана третім особам.

Останнім часом найбільшій світовій соцмережі не щастить - її стрясають потужні скандали, через які компанія переживає не кращі часи. Нещодавно, наприклад, новозеландський програміст звинуватив компанію в зборі даних користувачів, які пов'язані зі дзвінками та повідомленнями, причому підтвердив свої звинувачення документально.