UA / RU
Підтримати ZN.ua

Credit Suisse прогнозує долар по 82 рублі в найближчі три місяці - Bloomberg

Аналітики Credit Suisse пояснюють, що посилення тиску на рубль відбувається через ситуацію на Сході України.

Рубль продовжує ослаблення на тлі введених через ситуацію в Україні санкцій, і можливого їх посилення, пише агентство Bloomberg.

Російська валюта втрачає 12 % своєї вартості в січні, і це найгірший показник на ринках у цьому місяці. Ціни на нафту падають, а на Сході України - загострення ситуації.

Аналітики міжнародної фінансової компанії Credit Suisse прогнозують: тиск на рубль "буде загострюватися" і валюта ослабне на 16 % до 82 рублів за долар у найближчі три місяці.

На їхню думку, російська економіка скоротиться в цьому році на 5,6%, і в 2009 році їй вдасться повторити V-подібний відскік "особливо, враховуючи зростання ризику подальших санкцій".

"Геополітична ситуація далека від врегулювання", - пишуть аналітики Credit Suisse.

"Додатковий тиск на рубль відбувається через затяжний український конфлікт і побоювання з приводу нового раунду санкцій", - зазначив головний економіст банку America Corp. у Москві Володимир Осаковський. "Зміни курсу рубля створює траєкторію для всіх інших російських активів", - додав він.

До кінця року Центробанк Росії валютними інтервенціями збив курс до 53 рублів за долар, однак уже на початку січня рубль знову почав дешевшати.