UA / RU
Підтримати ZN.ua

Citigroup офіційно оголосила про згортання споживчого бізнесу в Росії

Компанія планує продати деякі російські активи

Citigroup оголосила що вона згортає свої банківські операції для споживачів і місцеві комерційні банківські операції в Росії. Про це йдеться у повідомленні компанії.

«У рамках згортання Citi також продовжить активний продаж деяких російських портфелів споживчого банківського обслуговування», - йдеться в заяві компанії.

В компанії нагадали, що у квітні 2021 року Citi оголосила про свій план виходу з банківського обслуговування споживачів у Росії в рамках глобального стратегічного оновлення щодо виходу із споживчих франшиз на 14 ринках Азії, Європи, Близького Сходу, Африки та Мексики. У березні 2022 року Citi розширила сферу свого запланованого виходу в Росії, включивши місцеві комерційні банки.

В компанії очікують, що згортання торкнеться приблизно 2300 співробітників і 15 відділень. Споживчі товари та канали, які постраждали від виходу, включають депозити, інвестиції, кредити та картки.

На кінець другого кварталу 2022 року портфель позик Citi в Росії становив $8,4 млрд порівняно з $9,8 млрд на кінець 2021 року, з яких приблизно $1 млрд пов’язано з клієнтським і місцевим комерційним банківським бізнесом у Росії.

«У зв’язку з планом згортання, оголошеним сьогодні, Citi очікує понести приблизно $170 млн витрат, головним чином протягом наступних 18 місяців», - йдеться у повідомленні.

Citigroup працювала на ринку Росії з 1992 року.

Читайте також: На Уолл-стріт відновили торгівлю російськими облігаціями — Reuters

Нагадаємо, уряд України вимагає від керівництва найбільших банків Європи та США припинити співпрацю з Росією у сфері торгівлі нафтою. Лист про це радник президента України Олег Устенко направив до американських JPMorgan Chase, Citigroup, британської HSBC та французької Credit Agricole.