UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ціни на нафту знижуються, Brent торгується на позначці $ 48,27

Світові ціни на нафту знижуються в понеділок після слабкої статистики з Китаю

Світові ціни на нафту знижуються в понеділок після того, як слабка статистика з Китаю посилила побоювання щодо перспектив економіки країни і світу в цілому, свідчать дані торгів.

Вартість листопадових ф'ючерсів на WTI-на 0,81% - до 45,33 долара за барель, а на Brent - на 0,13%, до 48,27 долара за барель.

У понеділок стало відомо, що прибуток промислових компаній Китаю у серпні в річному обчисленні впала на 8,8%, що є самим значним спадом з жовтня 2011 року. Основне зниження прибутку довелося на виробників вугілля, металів і нафтопродуктів. При цьому місяцем раніше зниження показника становило 2,9%.

"Люди стурбовані станом ринку Китаю. Досить негативна динаміка цін на нафту впродовж останніх кількох тижнів була спровокована, крім іншого, уповільненням зростання попиту в країні", - передає агентство Блумберг заяву президента Emori Capital Management Inc. Тецу Еморі (Tetsu Emori).

У той же час обмежити негативну динаміку цін на нафту допомагають дані американської нафтогазосервісной компанії Baker Hughes, згідно з якими загальна кількість бурових установок в США за підсумками робочого тижня скоротилася на 4 одиниці, або 0,47% і склало 838 одиниць. У річному вираженні показник знизився на 1093 одиниць, або на 56,6%.

Аналітики Citigroup вважають, що ціни на нафту марки WTI можуть впасти до 30 доларів за барель, перш ніж виробники почнуть скорочувати видобуток,

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв вважає, що виходячи з нових економічних реалій, необхідно адаптуватися до цін на нафту на рівні 30-40 доларів за барель.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро припустив, що венесуельська експортна нафта подешевшає до 30 доларів, якщо не станеться диво.