UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ціни на нафту посилили падіння, Brent торгується нижче $ 36,5 за барель

Незважаючи на помітне зростання напередодні, нафта у вівторок знову дешевшає.

Падіння цін на нафту посилилося у вівторок ввечері, повідомляє агентство Bloomberg.

Ціна ф'ючерса на нафту Brent на лютий на лондонській біржі ICE Futures знизилася на $ 0,79 (2,12%) - до $ 36,43 за барель.

Вартість лютневих ф'ючерсних контрактів на нафту WTI в ході торгів на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) опустилася на $ 0,55 (1,5%) - до $ 36,21 за барель.

У понеділок в ході сесії вартість Brent наближалася до позначки $ 39 за барель на новинах про розрив дипломатичних відносин між Іраном і Саудівською Аравією, проте завершила торги зниженням на 0,2%, зважаючи на слабких статданих по виробничій сфері в Китаї і США.

"Зараз на ціни впливають два різноспрямовані чинники: слабкі макроекономічні статдані, які сигналізують про слабкому попиті, і зростання напруженості у відносинах між Саудівською Аравією та Іраном, який несе ризик перебоїв з поставками", - відзначає аналітик нафтового сектору Danske Bank A/S в Копенгагені Йенс Педерсен.

Міністерство енергетики США в середу оприлюднить дані про динаміку запасів вуглеводнів за тиждень, що завершився 1 січня. За прогнозами опитаних Bloomberg експертів, товарні запаси нафти в країні не змінилися і залишилися на 130 млн барелів вище середнього рівня для цього часу року за останні п'ять років.