UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ціни на нафту після короткочасного стрибка знову пішли вниз

Пропозиція як і раніше перевищує попит.

Вранці в середу, 10 грудня, світові ціни на нафту знижуються після короткочасного зростання у вівторок, пише Reuters.

На 7.35 по Києву ф'ючерси на Brent подешевшали на $ 0,81 до $ 66,03 за барель, а ф'ючерси на WTI - на $ 0,85 до $ 62,97. У вівторок ціни на обидва еталона впали до п'ятирічних мінімумів.

"Незважаючи на коливання протягом дня, фундаментальні показники не змінилися: пропозиція перевищує попит більшу частину року. Ціни не перестають знижуватися; цікаво, коли вони досягнуть дна, тому що поки його не видно", - сказав старший аналітик National Australia Bank Фін Зібел.

Згідно з даними Американського інституту нафти, запаси цього енергоносія в США минулого тижня зросли на 4,4 мільйона барелів при прогнозі зниження на 2,2 мільйона барелів. Управління енергетичної інформації США погіршив прогноз зростання видобутку нафти в країні на наступний рік на 100 тис. барелів на добу з урахуванням низьких цін і повільного зростання споживання.

Міністр енергетики Алжиру повідомив, що ОПЕК може провести позачергову нараду до планової зустрічі в червні, щоб обговорити заходи проти надлишку нафти на світовому ринку. На зустрічі ОПЕК в листопаді під тиском лідера картелю Саудівської Аравії ухвалила рішення залишити видобуток на нинішньому рівні, щоб зберегти частку світового ринку.