UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ціна нафти Brent залишилася нижче $ 45

Вартість нафти впала до $ 44,8.

Нафта продовжує слабо дешевшати в середу через зберігаються на ринку негативних очікувань, пов'язаних з високим пропозицією сировини при обмеженому попиті.

Ціна північноморської нафти Brent знизилася в порівнянні з червневим піком вже на 15%, у вівторок після декількох днів падіння вона досягала мінімальних з травня $ 44,14. У той же час учасники ринку не очікують, що на цей раз зниження цін може бути настільки ж глибокою, як в початку року.

Світовий банк напередодні підвищив прогноз цін на нафту на 2016 рік (кошик сортів Brent, Dubai і WTI з рівною вагою) до $ 43 за барель, а не до $ 41 за барель, як прогнозувалося в квітні.

Вартість вересневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures знизилася на 5 центів - до $ 44,82 за барель.

Ціна ф'ючерса на нафту WTI на вересень на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) зменшилася до цього часу на ті ж 5 центів - до $ 42,87 за барель.

В середу Міненерго США оприлюднить звіт про запаси, високий рівень яких залишається одним з основних негативних чинників, що впливають на ринок. Опитані S&P Platts експерти очікують зниження запасів нафти минулого тижня на 2,6 млн барелів, бензину - на 700 тис. барелів.

Галузевої American Petroleum Institute повідомив у вівторок про зниження запасів нафти в США майже на 830 тис. барелів.

Читайте також: ОПЕК не домовилася про рівень видобутку нафти, але призначила нового генсекретаря - Bloomberg

Раніше повідомлялося про те, що виробники нафти масово страхуються від можливого падіння цінв найближчому майбутньому, оскільки, незважаючи на деклароване багатьма бажання "заморозити" видобуток, у багатьох країнах світу видобуток "чорного золота" істотно зростає.

Аналітики ING Bank прогнозують, що ціни на нафту у II півріччі 2016 року будуть перебувати на рівні 40 доларів. На їхню думку, одразу кілька важливих факторів змушують песимістично дивитися на перспективи нафтового ринку.