UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чому Ощадбанк на кілька днів затримує переказ грошей – пояснення фінустанови

Йдеться про міжбанківські перекази або операції з реквізитів рахунку.

Клієнти Ощадбанку почали скаржитися на те, що не можуть отримати кошти на свою картку кілька днів після їхнього відправлення. Така скарга з'явилася під публікацією Ощадбанку на їхній офіційній сторінці у Facebook, повідомляє progroshi.

"Скільки часу має тривати блокування переказу з картки на картку в 2 500 гривень? Таке враження, що його перевірку виконують вручну", – написав клієнт.

У свою чергу, в банку пояснили клієнту, що зазвичай перекази між платіжними картками проводяться миттєво. Однак, якщо йдеться про міжбанківські перекази або операції з реквізитів рахунку, потрібен час на їх виконання. У повідомленні зазначено, що цей час визначається неюридичними параметрами та може коливатися від кількох годин до кількох днів.

Нагадаємо, що Нацбанк має до кінця травня 2024 р. розробити комплексну стратегію розширення кредитування економіки країни. Таку вимогу вимагає Міжнародний валютний фонд, пише у статті для ZN.UA « Гроші для перемоги. Чи є альтернативи? колишній голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин .