UA / RU
Підтримати ZN.ua

Через сонячну погоду в енергосистемі України є профіцит електроенергії

Надлишки ресурсу придбала Польща.  

Напередодні, 8 квітня, енергетики зафіксували профіцит електроенергії в енергосистемі України, повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

"Удень в об’єднаній енергосистемі України виникав профіцит, надлишки електроенергії постачались до Польщі сумарною величиною 699 МВт-год", – вказано в повідомлені.

Зазначається, що через сонячну погоду та відповідно активний виробіток електроенергії СЕС оператор системи передачі обмежував виробництво електроенергії з ВДЕ сумарною величиною 8531 МВт год.

Водночас у пікові вечірні години споживання протягом двох годин на запит оператора системи передачі відбувалось екстрене постачання електроенергії з Польщі, Румунії та Словаччини. Сумарно 800 МВт-год.

Також через росіяни вчергове атакували обʼєкти енергетичної інфраструктури у Полтавській та Львівській областях. Наразі застосовуються обмеження споживання електроенергії на Харківщині.

Повідомлялось, що внаслідок російських обстрілів за минулу добу на Харківщині постраждала людина, розповів голова ОВА Олег Синєгубов.