UA / RU
Підтримати ZN.ua

Через падіння фінансових ринків з початку року 400 світових багатіїв втратили 305 млрд доларів

Тільки за минулий тиждень мільярдери втратили більше $ 115 млрд.

Падіння цін на світових товарних ринках і зниження фондових індексів призвело до втрат для 400 найбагатших людей світу. З початку місяця вони втратили $ 305 млрд, повідомляє агентство Bloomberg.

Тільки за минулий тиждень мільярдери втратили більше $ 115 млрд, 76 осіб - близько 1 млрд доларів кожен. Тільки за одну п'ятницю, 15 січня, сім підприємців втратили понад 1 млрд доларів, на тлі падіння індексу Dow Jones на 391 пункт, падіння європейських бірж і китайського індексу Shanghai Composite Index.

Найбільші втрати поніс голова Amazon.com Inc. Джефф Бероз, скоротив свої доходи з 1 січня поточного року на 8,9 млрд доларів. Білл Гейтс втратив 6,8 млрд доларів, а найбагатший бізнесмен Китаю Ван Джанлин - 6,4 млрд дол.

Тільки дев'ять 400 мільярдерів вдалося збільшити свій власний капітал в 2016 році, лідирував у цьому мільярдер Мукеш Амбані.

Загальна цифра, яка підсумовує добробут 400 мільярдерів, досягає $ 3,6 трлн, що на 16% нижче показника в травні 2015 року, коли вони володіли активами в $ 4,3 млрд.

Експерти з світових фінансів в нинішньому обвалі на ринках вбачають ознаки кризи 2008 року, втім, ситуація зберігає елемент непередбачуваності. Світові ринки ризикують зустрітися з черговою кризою, у зв'язку з чим інвесторам потрібно проявляти обережність, вважає мільярдер, інвестор і філантроп Джордж Сорос, пише Bloomberg.

На думку міжнародного фінансиста, ця криза може бути спровокована спробою Китаю знайти нову модель зростання економіки і девальвацією юаня, пов'язаної з цими спробами.